Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Theateretiquette

In een theater gelden, net als op vrijwel alle andere plaatsen, de nodige regels. Breng jij regelmatig een bezoek aan een theatervoorstelling? Dan ben je ongetwijfeld bekend met deze regels. Ga jij binnenkort voor het eerst naar zo’n show? Dan heb je waarschijnlijk geen idee wat je kunt verwachten. Om goed beslagen ten ijs te komen, is het wel zo makkelijk om de theateretiquette te weten. Wij helpen jou hier graag een handje bij. In onderstaande tekst behandelen wij de dingen die je wel en niet kunt doen in een volle theaterzaal.

img7

Hard praten tijdens de show

Vrijwel alle bezoekers kijken geconcentreerd naar een theatervoorstelling. Wanneer jij tijdens de voorstelling met je buurman of buurvrouw gaat praten, kan dit voor irritaties zorgen bij de aanwezigen om jou heen. Het praten in het theater is niet verboden, maar eigenlijk is het standaard dat iedereen zijn mond houdt. Wil jij toch wat zeggen tegen de persoon naast jou? Doe dit dan altijd fluisterend, zodat anderen er geen last van hebben.

Lachen

Lachen en theater zijn twee begrippen die absoluut samengaan. Zo wordt er in menig theater tegenwoordig cabaret gespeeld. Zo’n voorstelling is lekker luchtig en barst daarnaast van de grappen. De kans is groot dat jij om bepaalde grappen zelfs helemaal slap ligt. Dit mag natuurlijk in een theater. Sterker nog, de hele zaal doet het. Probeer overigens niet heel overdreven te lachen, want dit wekt ongetwijfeld irritaties op bij andere bezoekers.

img8

Smakken

Smakken is een bijzonder vervelende gewoonte van sommige mensen. Ook in een theaterzaal kom je geregeld mensen tegen die luidruchtig aan het eten zijn. Eten in de zaal is uiteraard niet verboden, maar zorg dat je het wel een beetje netjes houdt. Eet bijvoorbeeld altijd met je mond dicht, zodat anderen niet mee kunnen genieten. Neem bij voorkeur ook geen krakende verpakkingen mee naar een theatervoorstelling.

Vraag niet zelf om korting

Kaartjes voor het theater zijn behoorlijk duur. Dit is zeker het geval wanneer het gaat om tickets voor shows van bekende personen. Wil jij graag zo’n show bezoeken, maar heb je het geld er niet voor? Vraag dan vooral niet zelf om korting. Dit is namelijk ‘not done’ binnen de theaterwereld. Voor sommige voorstellingen geeft een theater aanbiedingen & kortingsbonnen weg, maar dit is lang niet altijd zo. Zeker bij voorstellingen van grote namen gebeurt dit niet vaak. Wil jij toch besparen op de tickets? Koop ze dan online. Hier vind je vaak kortingscodes en acties om tickets met korting aan te schaffen.